събота, 15 юли 2017 г.

Панирани тиквички

Панирани тиквички


Как да приготвим тиквички без да се разводнява мазнината ,в  която ги пържим или да се замърсява с панировката?

Често ,когато приготвяме традиционните за летните дни пържени тиквички точно това се случва.

Опитах нов начин за приготвянето им и се оказа много сполучлив и бих искала да го споделя с Вас като много се надявам да Ви хареса.




Какво ни е необходимо?



2 тиквички 
сол
мазнина за пържене


за течната панировка


1 ч.ч. брашно 
вода колкото е необходима до получаването на леко по-течна от палачинково тесто смес
сол на вкус



Приготвяне:



Нарежете тиквичките на шайби тънки около половин сантиметър , а ако разполагате с ренде тип мандолина,ще стане по-бързо и прецизно, посолете ги, разбъркайте ги и ги оставете за час за да си отделят излишната вода.


Направете си течната панировка като смесите всичко в подходящ съд.
Поставете олиото в подходящ съд аз използвах тигана Стоун Ледженд тъй като готви с много малко мазнина (вижда се колко съм сложила) и изпържва равномерно ,на умерена температура да се сгорещява ,потапяйте всяко кръгче тиквичка в панировката и сложете в мазнината .
Имайте предвид ако използвате като мен тигана Стоун Ледженд ,че много вързо сгорещява и поддържа температура и затова от 9 степени на котлона пържих на 4-та.
Много е важно панировката да не е дебел слой ,защото се надува и лесно изгаря ,а тиквичката остава леко сурова .



Оставете изпържените тиквички върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина и поднесете веднага ,защото както "стандартните" пържени тиквички омекват след известно време.
Ще забележите, че се пържат в пъти по-бързо ,а мазнината остава бистра и можете да я използвате ако Ви остане и за нещо друго въпреки,че твърдят,че не е много здравословно.
Стават хрупкави и много вкусни и се надявам да Ви харесат.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете да намерите ТУК















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...