Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 30 юли 2017 г.

Как да сварим млечна царевица за 10 минути?

Как да сварим царевица за 10 минути?





Преди няколко дни една дама беше споделила във Фейсбук как си е сварила царевица за 10 минути,
Разбира се впечатлих се, тъй като у дома много я обичаме да си хапваме и веднага реших да изпробвам този метод.
Какво представлява той - вземате си няколко кочана царевица и без да ги белите поставяте в чиния и слагате капака на микровълновата, а след това ги пъхате в микровълновата печка и включвате на максимална мощност за 10 минути.


Ако не можете да съберете целите кочани,т.е. микровълновата Ви е с малък обем разрежете на две ,но отново оставяте с листата и не белите.
Моята микровълнова е 700 вата и установих,че е слаба и затова удължих времето с 2 минути.
Наистина се получава и от самия конденз вътре явно си се сварява много добре,защото си остава сочна, а листата и като цяло обвивката ще забележите,че е мокра и като започвате да белите излиза доста пара и трябва да внимавате да не се изгорите.
Толкова вкусна стана,че си я хапнах дори без сол.
Опитайте!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК








2 коментара:

Unknown каза...

Привет, Ели. Харесвам блага ти. Често правя твоите неща. Аз също скоро научих, че на царевицата и трябват десетина минути. Аз обаче я варя обелена във вода. Научих от една баба, че колкото повече се вари, толкова повече се втвърдява. Странно, но оттогава я варя по 10 мин. Може да пробваш.
Поздрави

Елена Димитрова каза...

Благодаря, задължително ще пробвам!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...