четвъртък, 17 март 2016 г.

Експресен крем-карамел



Експресен крем-карамел 


Това е най-експресният крем-карамел,който някога съм приготвяла, просто защото го направих в микровълновата печка. Стана точно за 4 минути.




Ето и как го приготвих:

За 6 стандартни огнеупорни купички за крем карамел са Ви нужни:

за карамела:

6 с.л. захар
6 с.л. вода 


За крема:

4 яйца
8 с.л. захар
2 ванилийки
500 мл. прясно мляко




Начин на приготвяне:


Сложете във всяка купичка по 1 с.л. захар и по 1 с.л. вода.
Сложете ги в микровълновата на средна мощност като ги наглеждате за да не потъмнее прекалено много карамела и съответно да не загорчи.
Отне ми около 6 минути,но все пак зависи от това,колко е мощна МВ.
През това време разбийте млякото, захарта,яйцата и ванилийките на пухкав крем.
След като се е получил карамела, оставете да се охлади за около 10 мин. или докато се втвърди леко и разпределете сместа равномерно в купичките.
Сложете на средна мощност , като през минута отваряте МВ (микровълновата) за да не започне да ври крема и да се пресече т.е. да стане на шупли.
Ако Ви е по-нова МВ сложете на средна температура или коригирайте според това просто да не заври.





Моята МВ е от доста години  , 700 W e изглежда така усилването и намаляването на мощността .




При мен това стана за 4 минути.
Готови са ,когато кремчетата добият плътна консистенция т.е. след като ги разклатите леко трябва да трептят,тогава са готови да се охладят, а след това пъхнете в хладилника за 30-тина минути.
Обърнете върху подходяща чинийки и се насладете.
Да Ви е сладко!

рецептата е адаптирана от ТУК




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...