вторник, 24 ноември 2015 г.

Домашна горчица

Домашна горчица





Необходими съставки:

120г. жълто синапено семе

1/2 ч.ч. ябълков оцет
2/3 ч.ч. вода


След 2 до 3 дни добавяме:

1/2 ч.ч. мед

1/2 ч.л. сол
1/4 ч.ч. вода
Може да добавите и пресни подправки (мащерка,розмарин)
чесън по желание



Начин на приготвяне:

Смесете водата и оцета.
Добавете синапеното семе и разбъркайте добре като трябва добре да се потопят в течността.



Оставете 2-3 дни като през това време ще забележите ,че почти цялата течност се е абсорбирала от семенцата.




Сложете цялата купичка със семенцата и останалата неабсорбирана течност в блендер или кухненски робот и разбийте добре.
Сложете водата,меда и подправките.
Посолете.
Отново разбийте и ще забележите ,че горчицата постепенно се сгъстява .
Опитайте и доовкусете ако е необходимо.
За мен беше доста горчива и сложих още мед.
Присипете в бурканчета ,потупайте ги за да няма останали балончета с въздух в сместа и съхранявайте в хладилник.





Горчицата е идеалната добавка към всякакви маринати,сосове и дресинги към различни салати.

Добър Апетит!


източник на рецептата ТУК




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Благодаря Ви от сърце!
















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...