сряда, 4 ноември 2015 г.

Доматени хлебчета

Доматени хлебчета






Необходими продукти:

200мл. топла вода
20г. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин (ползвах от овкусения,в който мариновах сушените домати)
400г. брашно
6-7 бр. мариновани сушени домати (вижте ТУК как да си направите домашни)
босилек ( аз не обичам и сложих 1 ч.л. сух риган)









Начин на приготвяне:

В малка част от топлата вода "размийте" маята,прибавете захарта и супена лъжица брашно и така получената каша оставете да втаса за 20 минути,докато шупне.
Нарежете доматите,прибавете зехтина и ригана в случая,но ако обичате сложете босилек както си е по рецепта и разбъркайте ,а след това прибавете към втасалата мая.
Сложете солта в брашното.
Започнете да прибавяте и малко по малко от брашното до получаване на гладко тесто.
Държа да отбележа,че по рецепта брашното беше 350 г.,но на мен ми трябваше повече докато получа нелепкаво тесто.








Разделете тестото на 8 части и оформете на кръгли питки,които поставете в тава с пласт хартия за печене и покрити с кърпа оставяме за около час до удвояване на обема.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор (180 с вентилатор) за 20-25 минути.


Рецептата е на Йоли


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!



 


 



2 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

Много вкусни хлебчета, Ели! И греят като малки слънца. Ние си направихме в края на лятото сушени доматки по твоята рецепта,сега и хлебчета ще си спретнем с тях!
Поздрави!

Елена Димитрова каза...

Прекрасни станаха,а аз направих едни невероятни БГ бургери с домашен суджук и карначе - по нашенски и ще споделя рецепта непременно,защото всички останаха очаровани от тях.
Поздрави и от мен и то специални!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...