четвъртък, 28 септември 2017 г.

Как да си изсушим червен пипер у дома?


Как да си изсушим червен пипер у дома?Във всяко домакинство се използва червен пипер като добавка към супи,ястия ,запръжки .
Моят опит с червения пипер предлаган в търговските обекти е дълъг и "мъчителен",защото освен,че не дава аромат, той просто прави ястието кафяво ,а не червено.
Сменях марки и пак и пак не останах доволна и затова реших да опитам да си направя у дома.
Използвах обикновена червена капия, която понеже беше доста месеста нарязах на няколко ленти,а не я оставих просто разполовена.Методът е следният:

Измивате си червената капия,махате дръжките и семките и ципата ,която задържа семките и нарязвате всяка половина на две или три ленти и редите в дехидрататора ,(само по този начин суших)
Изпълних всичките пет тавички като включих  на 70 градуса за 8 часа, (а ако искате оставяте за 10 часа на 50 градуса) като на третия час смених местата на тавичките и долните сложих най-отгоре,защото бяха по-влажни, а долните почти готови.
Трябва лентичките капия да станат много твърди като кора.

Смелете ги с блендер на дребно ,а след това с кафемелачка, аз лично използвах моя нутрибулет като първо смелих с приставката за смутита ,а след това с приставката за сухо мелене.
Приберете в бурканче,което добре се затваря и ще съхраните и аромата,който е просто несравним.

По същият начин можете да си изсушите и смелите и люти чушки за лют червен пипер.
Надявам се да останете доволни от резултата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...