понеделник, 28 август 2017 г.

Тарама хайвер

Тарама хайвер


Как да си разбием тарама хайвер? 

Всъщност било доста простичко,като аз имам записан в историята един неуспешен опит и се отказах ... до вчера.
Бях чела различни рецепти, различни пропорции ,- първо се кълцал лука, пък после на тънка струйка се прибавяло олиото ииии пак се пресече въпреки,че спазвах всички указания.
Наскоро имах честта от Delimano Bulgaria да ми предоставят възможността да тествам XXL комплекта на Nutribullet и започнах да експериментирам и буквално да го използвам за всичко дори и за разбиването на яйцата за омлета.
Исках да представя рецепти ,в които да покажа как Нутрибулет ми стана пръв помощник в кулинарията ,защото могат да се правят невероятни неща като сосове, супи, смилане на подправки,което преди правех с една много малка и доста бавна кафемелачка,а както всички знаем подправките са най-ароматни,когато са току-що смлени ,  естествено перфектната направа на смутита е ясна на всички.
Реших се да опитам отново да си разбия тарама хайвер,защото го считах за истински срам, аз която съм от морски град и едва ли не детството ми мина по плажовете, да не мога да го направя.
Поставих в малката чашка на Нутрибулет :


60г. хайвер
средата на 3 филии , предварително накиснати във вода и след това много добре изстискани от водата
сокът на 1/2 лимон
сол една щипка,но после добавих още малко
200 мл. олио
 1 глава лук

Използвах кръстатото острие затворих и пасирах.... и се получи - невероятен.
Без предварителни кълцания, после пасиране с плавно добавяне на съставки - бързо лесно и вкусно.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКНяма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...