неделя, 30 юли 2017 г.

Как да сварим млечна царевица за 10 минути?

Как да сварим царевица за 10 минути?





Преди няколко дни една дама беше споделила във Фейсбук как си е сварила царевица за 10 минути,
Разбира се впечатлих се, тъй като у дома много я обичаме да си хапваме и веднага реших да изпробвам този метод.
Какво представлява той - вземате си няколко кочана царевица и без да ги белите поставяте в чиния и слагате капака на микровълновата, а след това ги пъхате в микровълновата печка и включвате на максимална мощност за 10 минути.


Ако не можете да съберете целите кочани,т.е. микровълновата Ви е с малък обем разрежете на две ,но отново оставяте с листата и не белите.
Моята микровълнова е 700 вата и установих,че е слаба и затова удължих времето с 2 минути.
Наистина се получава и от самия конденз вътре явно си се сварява много добре,защото си остава сочна, а листата и като цяло обвивката ще забележите,че е мокра и като започвате да белите излиза доста пара и трябва да внимавате да не се изгорите.
Толкова вкусна стана,че си я хапнах дори без сол.
Опитайте!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК








2 коментара:

Unknown каза...

Привет, Ели. Харесвам блага ти. Често правя твоите неща. Аз също скоро научих, че на царевицата и трябват десетина минути. Аз обаче я варя обелена във вода. Научих от една баба, че колкото повече се вари, толкова повече се втвърдява. Странно, но оттогава я варя по 10 мин. Може да пробваш.
Поздрави

Елена Димитрова каза...

Благодаря, задължително ще пробвам!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...