Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 23 декември 2016 г.

Ошав за Бъдни вечер

Ошав за Бъдни вечер




Традиционно на Бъдни вечер поднасяме ошав.
Състои се сушени плодове , захар и вода и никак не е сложен за приготвяне , а толкова вкусен и разбира се може да се консумира през цялото времетраене на постите, беден на калории е и богат на вкусове и аромати.

От какво се приготвя:

Един пакет ошав използвах готов микс от магазина- 160 г. със съдържание на сини сливи, круши,ябълки и дюли - изсушени разбира се.
150г. захар

около 800мл. студена вода 

и по мой вкус добавих 5 карамфилчета и пръчка канела


Как се приготвя:



Изсипете плодовете в подходящ съд и ги залейте със студена вода.
Оставете ги да се рехидратират т.е. да се напоят с вода  ако е възможно от предната вечер , ако не то нека се киснат поне 2 часа.
Изсипете водата, изплакнете и сложете 800мл. студена вода.




Загрейте на умерена температура и като започне да къкри сложете захарта, канелата и карамфилчетата.
Варете докато плодовете омекнат и се получи компот.
не местете в друг съд,а оставете да изстине в тенджерката, в която е врял.
Можете да консумирате и топъл и студен.
Да ви е сладко!
Весели празници!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





2 коментара:

Delicious With Valya And Irina каза...

И ние обичаме ошав, Ели, приготвяме си с удоволствие на Коледа. А фотосите ти са толкова красиви, че правят ошава от снимките още по-привлекателен! Весели празници!

Елена Димитрова каза...

Благодаря ви,момичета!
Весели празници!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...