петък, 16 декември 2016 г.

Шоко целувки с орехи


Шоко целувки с орехи


Съставки:


2 белтъка от големи яйца
150г. орехови ядки
225г. пресята пудра захар
30г. натурално какао
1/2 ч.л. фина морска сол
ванилова есенция


Приготвяне:

Запечете ореховите ядки за 5-7 минути във фурната или в сух тиган и ги охладете.

Натрошете ги на едро или в блендер,но така,че да не станат на брашно, а малко по-едро за да могат да се усещат.
Сложете фурната да се загрява на 160 градуса и започнете да си приготвяне сместа за сладките.
Пресейте пудрата захар и добавете останалите съставки.



Разбъркайте добре и прибавете белтъците.
Разбъркайте с помощта на вилица или лъжица докато всички продукти се споят и се получи гъста лепкава смес.
С лъжичка загребете от сместа и оформете като бисквита като ги разпределяйте на голямо разстояние тъй като се "разливат" и надуват т.е. разположете по 6 най-много в тава.
Печете за 5-7 минути и охладете.
Трябва да останат хрупкави отгоре и с мека сърцевина.
Съхранявайте в кутия с капак.

адаптирано от ТУК 


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





4 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Чудни целувки!

Елена Димитрова каза...

Наистина станаха прекрасни!

Maria Georgieva каза...

Белтъците на сняг ли трябва да са?

Елена Димитрова каза...

Не, прибавят се така неразбити в сместа

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...