петък, 25 ноември 2016 г.

Коледно предястие "шишарки"

Коледно предястие "шишарки"


Продукти:

250г. крема сирене
150г. майонеза (отново препоръчвам да си приготвите домашна )
200г. шунка 
снопче див лук (може и обикновен пресен,но много ситно нарязан)
сол,черен пипер на вкус

около 200г. бадеми 
клонки розмарин за украса

Приготвяне:

Нарежете на ситно шунката и лука .
Майонезата разбъркайте с крема сиренето до получаване на гладък крем.
Разбъркайте всички продукти и оставете за 30 минути в хладилник да се стегне разядката , след това извадете сместа и в подходяща чиния я оформете на две продълговати форми .
Забучете бадемите като "люспички" , а ако искате да имате подобен на заскрежен ефект използвайте осолени изпечени бадеми.
Украсете с клонки розмарин около оформените вече шишарки.
Тази разядка е идеална за намазване върху малки хлебчета солени бисквитки или някакъв тип хлебни канапенца.
Добър апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





5 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Ели. Много са симпатични тези шишарки. А как само ще красят празничната трапеза.
Нели Йонева

Елена Димитрова каза...

Мерси,Нелче!

Delicious With Valya And Irina каза...

Те грабват окото с вида си, с любими продукти, а и така красиво поднесени! Браво, Ели! Чудесна идея за празничната трапеза, май и ние ще се възползваме! Благодарим за чудесната рецепта!

Елена Димитрова каза...

Благодаря за високата оценка момичета!
Поздрави!

Elena Dimitrova каза...

Здравейте,
бях видяла тази идея преди време в едно списание " Кулинарен журнал ".Радвам се,че тук виждам подобно изпълнение на една чудесна и много вкусна украса за празниците.
Поздрави !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...