Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

понеделник, 7 ноември 2016 г.

Хлебни пръчици

Хлебни пръчици






Необходими продукти:

1 пакетче суха мая (7г.) (1/2 кубче прясна мая)

1 1/2 ч.ч. топла вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. разтопено масло

3 1/2 ч.ч. брашно 

За намазване:

 1/4 ч.ч. разтопено масло
2 ч.л. градински подправки по избор (сухи) може да използвате и само пресован чесън или чесън на прах
1 ч.л. сол

чаената чаша ,която използвам за мерки е с вместимост 250 мл.



Начин на приготвяне:



От посочените съставки замесете средно меко тесто.
Поставете го в намазнена купа ,покрийте с прозрачно фолио или кърпа и поставете в затоплена фурна, разбира се можете да оставите и в отоплявана стая и отново ще втаса за отрицателно време.
Нужно е тестото да удвои обема си.
След като това се е случило ,прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и направете от него продълговато "руло ".


Разрежете на еднакви късчета (14 бр бяха моите) , от които започнете да правите дебели къси фитили (15 см) .
Можете да оформите като плетеница от 2 фитила,но трябва да ги изтъните повече.
Аз направих от двата вида.
Поставете ги в плоски тавички с по пласт хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете да починат за около 20 минути.
Изпечете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без вентилатор фурна, като непосредствено преди печене намажете със зехтин за да не се образува твърда коричка.
След като са готови веднага след като ги извадите от фурната намажете с размекнатото масло с подправки и покрийте с кърпа.
Получават се изключително меки хлебни пръчици с мека и същевременно леко хрупкава ароматна коричка,които може да поднесете както с купичка топла супа, така и като добавка към разядка като част от предястие.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...