понеделник, 9 май 2016 г.

Сос "Бешамел"

Сос "Бешамел"



Необходими съставки:

800 мл. прясно мляко
60г. краве масло
60г. брашно
бял пипер
сол





Начин на приготвяне:

Сварете прясното мляко ако не е от кутия разбира се и го оставете настрана.
В подходящ съд разтопете маслото и след това с постоянно бъркане добавете брашното.
Внимавайте да не загори.



След около 10 секунди хубаво като се е усвоило брашното от маслото отново с постоянно бъркане започнете да добавяте прясното мляко.
Бъркайте енергично за да не се получат бучки.
Ако е необходимо коригирайте температурата на котлона и го сложете на по-ниска степен ,защото има опасност да загори.


След като започне леко да бълбука соса и се сгъсти,можете да го махнете от котлона.
Подправете го на вкус.




Използвайте го веднага ,а ако искате да го оставите за по-късно го покрийте с фолио,за да не се образува коричка и го съхранявайте в хладилник.
Този сос има широко приложение и можете да го използвате за приготвянето на макарони на фурна, лазаня, пилешко месо и различни видове зеленчуци.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...