събота, 30 януари 2016 г.

Палачинки с брашно от лимец

Палачинки с брашно от лимец



Тези палачинки са малко по-здравословни от останалите тъй като са с брашно от лимец.
Те са сред най- предпочитаната закуска от малки и големи и често ги правя ,когато всички сме у дома , а още идеи за закуски за почивните дни можете да видите ТУК.







Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно от лимец

1 ч,ч, прясно мляко
1/2 ч.ч. газирана вода
2 яйца от големия размер
1/4 ч.л. сода за хляб
мазнина за намазване на тигана








Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата, прибавяме млякото и газираната вода и след това пресятото брашно от лимец и содата.
Не се безпокойте сместа става по-течна от обикновено, но това е , защото лимеца е необработен и не дава тази плътност както пшеничното брашно.




По възможност използваме плосък тиган с незалепващо покритие ,който загряваме на умерена температура , намазняваме леко с парченце масло или растително олио и изсипваме от сместа като Ви препоръчвам да ги правите малко по-дебели, защото иначе не се обръщат лесно въпреки подходящия съд, в който ги приготвяте.
Поднесете гарнирани по Ваш вкус.
Добър Апетит!




рецептата е адаптирана от ТУК



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









2 коментара:

РОЗА КОСТОВА каза...

Ели ,току що направих палачинките (нямах газирана вода и сложих лимонада)станаха невероятни,Благодаря ти отново за чудесната рецепта:)Лек и усмихнат летен ден ти желая:)

Елена Димитрова каза...

Благодаря за прекрасния отзив и много се радвам,че са ти харесали!
Хубав ден и на теб ,Рози :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...