понеделник, 28 декември 2015 г.

Постна содена питка

Постна содена питка





Необходими продукти:

2 1/2 ч.ч. брашно ( чашите са с вместимост 250 мл.)

1 1/3 ч.ч. газирана вода
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар/мед
50 г. микс семена (може и без тях)




Начин на приготвяне:

Смесете сухите съставки като предварително пресеете брашното със содата и солта и ги сложете в купа.
С дървена лъжица или с миксер с приставка за тесто започнете да бъркате като прибавите газираната вода и меда.





Намокрете ръцете си и оформете тестото на топка (малко лепкаво остава) и направете два разреза отгоре.
Сложете в тавичка с лист хартия за печене и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна (без вентилатор) първите 10 минути и после намалете на 180 градуса за още 30-35 минути или до получаване на златиста коричка.



Източник на рецептата ТУК



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








6 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Прекрасна е станала с тази хрупкава коричка!поздрави и честито Рождество!

Елена Димитрова каза...

И аз се изненадах от чудесния резултат! Благодаря Ви!
Весело посрещане на новата година!

Rosy Cvetanova каза...

Супер е, тъкмо за дъщерята че проходи! Утре ще я направя! Благодаря ви!

Елена Димитрова каза...

Аххх душичка мила, да Ви е жива и здрава!

Stefani Danailova каза...

А изобщо ли не я оставяте да втасва?

Елена Димитрова каза...

Не се оставя да втасва и тъй като ми се стопи нелогично, пробвах веднъж да я оставя и не мръдна , така,че е излишен процес.