четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Запечен карфиол с кашкавалена коричка

Запечен карфиол с кашкавалена коричка







Необходими продукти:

1 голяма глава карфиол
200г. кашкавал



За сос Бешамел

1 л.прясно мляко
60г. масло
4 с.л. брашно
сол,черен пипер









Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на розички и ги бланширайте за 10 минути в подсолена вряща вода.
След това го прецедете и го сложете в купа с лед или само в студена вода за да спрете процеса на варене.
В тиган разтопете  маслото и сложете брашното като внимавате да не загори и бъркате енергично.
След 10-тина секунди сложете и млякото ,но поетапно и пак с енергично бъркане.
Оставете да ври на слаб огън за да не загори докато се сгъсти .
Подправете.
Сложете карфиола в тавичка и разпределете соса върху него.
Отгоре настържете кашкавала и запечете до получаване на златиста коричка в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Сервирайте веднага!
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






1 коментар:

Sefa Gencal каза...

Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...