четвъртък, 20 август 2015 г.

Студен чай праскова

Студен чай праскова - домашно производство









Необходими продукти:

3 добре узрели праскови / нектарини 
4 пакетчета зелен или черен чай
5-6 с.л. мед
свежа мента

Нутрибулет








Начин на приготвяне:

Сложете в тенджерка 2 л вода.
Като кипне сложете пакетчетата чай и запарете 3-5 мин. или според указанието на опаковката на чая ,който използвате.
Поставете в голямата чаша на Нутрибулет нектарините /прасковите и допълнете до чертичката където пише max с черен чай , затворете с кръстатото острие и миксирайте.

Ако използвате като мен  Нутрибулет ще се смелят толкова фино, че няма да има нужда да го прецеждате ако не обичате едри частици.
Ще се получи пяна от силното завихряне,но не се притеснявайте тя ще изчезне.

Докато е още по-топъл чая махнете пакетчетата и сложете меда за да може да се разтвори напълно.
Ако желаете сложете и сок на един лимон.
Разбъркайте  с миксираната смес и оставете да се охлади.



 


Прелейте в кана с много лед и поднесете с по стръкче прясна мента във всяка чаша.
Като любител на студения чай праскова на една известна марка ,която го предлага гарантирам,че вкуса на тази домашна напитка е идентичен ,но без изкуствени подсладители и аромати.
Опитайте!
Наздраве!


източник: supichka.com



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...