събота, 18 юли 2015 г.

Топеница

Топеница ( или салата от печен пипер с чесън ,но с мнооого марината за топене от олио и оцет както едно време)








Необходими продукти:

5 големи червени пиперки
5-6 скилидки чесън (ако обичате може и повече)
1/4 връзка магданоз
сол,олио,оцет








Начин на приготвяне:

Изпечете пиперките и ги  сложете в затворен съд  да се задушат и подкожат.
Така се улеснява обелването на кожата .
Обелете и почистете пиперките от семките.
Аз лично не ги мия за да остане този опушен вкус след изпичането, но ако Ви притеснява,че са останали по 1-2 семки от вътрешността им ги измийте.
Нарежете ги и ги сложете в купичка.
Сложете счуканите скидики чесън, солта, олиото и оцета и ситно нарязания магданоз
Разбъркайте и затворете купата с прозрачно фолио за свежо съхранение, за да престои 1-2 часа в хладилника и да поеме всички аромати. 
Ако не затворим купата целия хладилник се ароматизира на чесън.








Невероятна вкусна и много ароматна топеница се получава и то с почти никакви продукти.
Сервирайте с пресен хляб аз добавих и чашка ледена домашна ракийка.
Добър Апетит и Наздраве!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...