събота, 25 юли 2015 г.

Мързелива баница


Мързелива баница

 



Необходими са Ви единствено:

4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат 
1/2 ч.ч. олио
300г. сирене

1 ч.ч. - 200мл.





Начин на приготвяне:

Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , 
олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер. 
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!

източник: bonapeti.bg

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








36 коментара:

Анонимен каза...

Страхотна Благодаря за рецептата

Elena Dimitrova каза...

Благодаря за доверието към представената от мен рецепта!

Анонимен каза...

За 2-ри път правя мързелива баница по тази рецепта, и все не се надува :(

Elena Dimitrova каза...

Случвало ми се е и се оказа,че содата ми е изветряла, проверете дали и при Вас не е това и другото,което може да бъде ако не е добра разбита цялата смес тогава става сбита и не се надува.

Нели Йонева каза...

Ели, благодаря за страхотната рецепта. Получи се една пухкавелка. Поздрави и прегръдки!

Elena Dimitrova каза...

Нели.,благодаря за хубавите думи!

Анонимен каза...

когато не бухва не е от содата ( и години да стои не се променя), а е от това, че млякото е било студено. Трябва да е извън хладилника поне 1 час преди употреба, същото се отнася и за яйцата!

Elena Dimitrova каза...

Да не кажа винаги,но на 95% от пътите,когато ползвам кисело мляко е директно от хладилника,така,че не мисля,че е от него

Unknown каза...

И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.

Damqna Doneva каза...

И аз съм на това мнение.И не се отваря постоянно фурната,най-много 2-3 пъти.

Elena Dimitrova каза...

Това е основно правило за печивата първите 20 минути да не се отваря фурната,защото веднага спада!

AllexM01 каза...

Уф, добре до изваждането от фурната- вътре беше така хубаво бухнало,не залепваше по клечката, но като го извадих, покрих с кърпа и край- спадна и стана тестиво... :(

Elena Dimitrova каза...

Значи не е била изпечена добре щом е с такава консистенция. Пробвайте точно в средата с клечка ,защото там най-накрая се изпича и по краищата вкарвайте под ъгъл клечката и щом навсякъде е суха тогава може да вадите от фурната.

AllexM01 каза...

Благодаря за съвета. Ще пробвам пак като включа и това, което ми каза.

Katya Nikolova каза...

Мисля, че печенето трябва да се коригира. С тези градуси се изпича много отвън, а вътре остава клисава.

Елена Димитрова каза...

Описвам рецептите така,както ги приготвям Клисава става ако не се надуе това мога да твърдя със сигурност

Ivand каза...

Здравейте,

Благодаря за прекрасната рецепта, за печенето мога да кажа че всичко е до проверка с клечката и каква ти и тавата и фурната, при мен и мойте параметри винаги я печа до около 40-45 минути и става както ня снимката.

а да е гответе с жерание и любов иначе манжит нестават

Елена Димитрова каза...

Това е тайната да готвим с желание!
Благодаря за положителния отзив!

Анонимен каза...

Хиляди благодарности за рецептата! Толкова пъти ме спасява поради липса на време и слаби кулинарни умения. При мен не е спадала. Става пухкава и мнооого мека. Аз не отварям фурната и не проверявам. Всичко пека до границата аха да започне да загаря :)

steffi liskus каза...

Sashtata Marzeliva banica,kakto si ia pravia po recepta na maikami I mnogo se zaradvah,kogatoia vidah.Crsto poseshtavam vashia Blig.Blagodaria!!!















Елена Димитрова каза...

Благодаря за позитивния коментар! Много се радвам, че Ви се получава!
Поздрави!

Unknown каза...

Вместо сода може ли с бакпулвер?

zdravka georgieva каза...

Вместо сода може ли с бакпулвер?

Елена Димитрова каза...

Содата шупва в киселото мляко и това я прави много мека и пухкава. Ако Ви притеснява, че мирише на сода. спокойно не мирише

Анонимен каза...

Здравейте, според Вас ще се получи ли рецептата, ако използвам само жълтъци?

Анонимен каза...

Освен, че продуктите трябва да са на стайна температура, другото условие е, че содата не обича топлината, т.е. слагате питката в студена фурна.

Елена Димитрова каза...

Не, трябва яйцата да бъдат цели

Анонимен каза...

Получи се страхотна!Благодаря за вкусната, лесна и бърза закуска!

Елена Димитрова каза...

Радвам се, че Ви е харесала!

Vili Konova каза...

Прекрасна е рецептата!Правя я често. Понякога смесвам бяло и царевично брашно.Винаги ползвам студени продуктите, не ползвам миксер и все става.Напоследък я правя с пакетче бакпулвер на Доктор Йоткер, прибавен в брашното.По мои наблюдения просто на някои хора печивата с кисело мляко не им се получават.Приятелки имат десетки неуспешни опити с подобни кексове.

Елена Димитрова каза...

Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането

Елена Димитрова каза...

Да,така е Вили,наистина зависи от много неща като започнетм от продуктите и стигнем до фурната и изпичането

jplivo каза...

И моята стана клисава... :( Има нещо неточно или ние пропускаме нещо ...???

Елена Димитрова каза...

Всичко съм показала и описала така,както я правя, а от там нататък зависи от този,който я приготвя и от фурната , в която е пече, защото от фурна до фурна има разлика

Анелия каза...

Почитателка съм на вашите рецепти! Страхотни са! Въпреки че не съм голяма кулинарка, тази баница винаги ми се получава и е страшно вкусна!Благодаря за рецептата :)

Елена Димитрова каза...

Благодаря за милите думи, Ани!
Радвам се, че Ви допадат предложенията ми!
Поздрави!