неделя, 25 януари 2015 г.

Сиренца с билки и подправки в зехтин


 Сиренца с билки и  подправки в зехтин


 


Всичко,което Ви е необходимо е:

Буркан с винтов капак с вместимост 0,5л.
1 голям стрък розмарин
1/4 ч.л. чили (ако намерите прясно чили използвайте него)
4-5 клончета прясна мащерка
2-3 дафинови листа
2 листа салвия
3 големи скилидки чесън или 5 малки
15-20 зърна черен пипер
зехтин "Екстра Върджин"
Твърдо Българско сирене около 400г.





Начин на приготвяне:


Нарежете сиренето на кубчета с големина по Ваш вкус, но според мен колкото са по-малки,толкова повече ще се овкусят.
В буркана сложете 1/3 от чилито, 1/3 от пипера на зърна, стрък мащерка, и скилидка чесън.
Сложете отгоре кубчетата сирене като внимавате да не ги натискате и да запазите цялостта си.
Ако сиренето е меко, ще се размие в зехтина и ще се разпадне.
Сложете розмарина и дафинов лист.
Общо взето се разделят подправките и билките на 3 и се правят 3 пласта.
Заливате всичко със зехтин,колкото е необходим около 400г. , затворете плътно буркана и оставете да престои най-малко 6 дни в хладилник.
Сиренцата стават прекрасно овкусени и са идеалното мезе, а зехтинчето става толкова ароматно, че можете да го използвате към всеки вид зеленчукова салата, без да има нужда да овкусявате допълнително.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...