Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Мариновани свински карета на скара

Мариновани свински карета на скара






Необходими продукти:
5 бр. свински карета
Прясно мляко
Зехтин
1 глава лук
черен пипер на зърна или ако имате от цветните миксове пипер назърна най-добре
сол
2-3 скилидки чесън
соев сос на вкус


Начин на приготвяне:
В кутия или купа, налейте прясното мляко около 500 мл., добавете нарязан на 4 лук, смачканите не нарязани скилидки чесън, пипера, солта и соевия сос.
Прибавете и зехтина. Опитайте на вкус ,ако не е достатъчно солено добавете още соев сос.
Сложете леко начуканите каренца в маринатата и ако сте я сложили в кутия с капак, разклатете за да се разнесат подправките навсякъде.
Оставете в хладилник за 4 часа.
След 4 часа загрейте, барбекюто/скарата/грил-тиган-а и намажете леко с мазнина, а ако имате сланина още по-добре, минете с нея по горещия тиган,докато се омазни цялата му повърхност.
Изцедете леко всяко каре, като го извадите от маринатата и оставите да се изтече излишното количество от нея.
Печете на равномерна температура за по 5-7 мин. от двете страни, като за втората,ще са Ви нужни около 3 мин.
Оставете изпеченото месо да "почине" за 10-15 мин. тъй като при печенето излизат соковете му, а като оставите да "почине" те се връщат обратно в сърцевината на месото , а съгласете се с мен,никой не обича сухо месо.
Сервирайте с подходяща гарнитура!
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...