вторник, 27 януари 2015 г.

Винен кебап


 Винен кебап



Необходими продукти:

500г. свинско месо
1 средно голям морков
1 глава лук
1 буркан консервирани домати
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. ронена чубрица
черен пипер
сол на вкус
200мл. червено вино
2 дафинови листа

1-2 зърна бахар

За гарнитурата:

сварен ориз
(вижте как да си го сварите и да остане на зрънца ТУК)

Начин на приготвяне:
Свинското месо режем на еднакви парчета.
Нарязваме на ситно лука и моркова.
Доматите пасираме до гладка консистенция.
В дълбок тиган или тенджера, сгорещяваме мазнината, задушаваме леко наситнените зеленчуци и добавяме свинското месо.
Сипваме и виното.
Когато се "запечата" (побелее) от всички страни, изсипваме и доматите.
Намаляваме силата на котлона и оставяме да къкри до омекване на месото заедно с дафиновите листа и бахара.(ако месото,което използвате за готвене е прясно много бързо ще омекне, ако обаче не е ,ще е необходимо допълнително да го задушите след запечатването му в мазнината, под капак с малко вода за около 20 минути)Подправяме с червения и черния пипер, сол на вкус и чубрицата.
Ако е необходимо "размиваме" малко брашно във вода и го прибавяме , за да се сгъсти сместа и да се получи по-гладка консистенция.


Сервираме кебапа върху ориза.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...