неделя, 18 януари 2015 г.

Милинки със сирене

Милинки със сирене






Необходими продукти:

400г. кисело мляко
2 яйца
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
700г. брашно


За заливката:

200г. свинска мас /ако не разполагате със свинска мас използвайте масло/
4 равни с.л. галета
1 с.л. брашно


Сирене 



Начин на приготвяне:



Замесете меко тесто и оставете да втаса за около час и половина на топло или докато удвои обема си. 






Аз загрявам фурната на 50 градуса и след достигане на тази температура изключвам и оставям да втаса тестото,покрито с хавлия за да не хване "коричка" от топлия въздух.

След като втаса с намаслени ръце в тава ,която също е леко намаслена оформяме топчета и редим като между тях оставяме по около 2 см.
Натрошаваме сиренето между топчетата, за да може след като втасат повторно да "влязат" в самите тях и да се разпредели равномерно.





Втасват отново.

Правим заливка от разстопената свинска мас/масло, галетата и брашното и заливаме милинките.





Печем  в предварително загрята на 180 градуса фурна докато се зачервят.





Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








6 коментара:

anastasiq_02 каза...

Уникални се получиха :) малко се притесних защото смесих 3 вида брашно но пък се получи много добре .Страхотна рецепта :)

anastasiq_02 каза...

Страхотна рецепта ,малко се притесних защото смесих 3 вида брашно но резултатът беше повече от добър :)

Елена Димитрова каза...

радвам се, че са Ви харесали! Поздравления!

Галя Николова каза...

Колко грама е сухата мая?

Елена Димитрова каза...

Стандартна от 7г

Галя Николова каза...

Благодаря!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...