вторник, 21 октомври 2014 г.

Сусамов тахан

Сусамов тахан





Необходими продукти:
3 чаши суров сусам, 
1/3 чаша зехтин.




Начин на приготвяне: 

Сусама се слага в горещ тиган и на средна температура се запича леко за около 2 мин. 
ВНИМАНИЕ: Внимавайте да не препечете сусама тъй като като се смели на паста добива горчив вкус (от опит го казвам).
В кухненски робот или блендер се слага сусама ,който е леко охладен и се прибавя и зехтина. 
Разбива се на гладка смес .
Съхранява се в буркан, аз лично го сложих в хладилника за всеки случай.
Идеален е за направата на домашен ХУМУС , който е изключително здравословен, също така можете да си добавите мед и ядки и така да си го консумирате.
Ако имате проблеми с бъбреците ,консумирайте по 1 с.л. сусамов тахан 30 минути преди хранене съответно 3 пъти през деня и ще забележите много бързо положителното му действие върху тялото си.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...