сряда, 25 юни 2014 г.

Кьоополу


          Кьоополу



Необходими продукти:


3 малки патладжана, 

7 бр. пиперки,
 месестата част на половин голям домат или на 1 по-малък, 5-7 с.л. олио, 
сол, 
магданоз, 
1 главичка чесън.



Начин на приготвяне:

Изпичат се патладжаните и пиперките и се задушават да се "подкожат".
Обелват се. 

На пиперките се отстраняват внимателно семките и дръжките, а на патладжаните само дръжките.
Доматът попарвам и обелвам кожата, а след това отстранявам семките и средната част за да не се разводни салатата.
Всичко слагам в кухненския робот може да използвате и чопър (аз лично не предпочитам пасатор защото става като пюре ,което не ми допада,но можете да използвате и пасатор ако желаете), с обелените скилидки чесън, магданоза и солта. като започне да върти прибавям и олиото. 

Ако обичате по-мазно слагате повече олио.
Лично аз обичам да го сервирам или върху препечен хляб или върху Пърленка
Това е!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари: