неделя, 9 март 2014 г.

Козуначени къдрички





                                                           Козуначени къдрички




Необходими продукти: 6 яйца, 250 мл. топло мляко, 1 кубче мая / 2 пакетчета суха мая, 200г масло и олио 1:1, кората от 1 лимон/ 1 ампула лимонова есенция, 800г. брашно , 1 ч.ч. захар, щипка сол, шипков мармалад за намазване, 1 жълтък за намазване.


Начин на приготвяне: Брашното се пресява и с всички продукти се замесва меко тесто. Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си.
Премесва се леко и се разделя на топки. Всяка топка се разточва на продълговат лист ,който се намазва с не много тънък слой шипков мармалад.
С помощта нож за пица се разрязва напречно листа тесто като не се стига от край до край. навива се на руло, а после на охлюв. Оставя се да втаса за 20 мин.Намазват се къдричките с жълтък и се поръсват със захар на кристали. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна 35-40 мин.


Напръскват се леко с вода и се покриват с кърпа за 10 мин.








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...