петък, 28 март 2014 г.

Козуначени кифлички

 Козуначени кифлички





 



Необходими продукти:

5 яйца, 
1 ч.ч. захар,
 300 мл. топло мляко, 
1 пакетче суха мая за хляб,
брашно колкото поеме  (около 1200г)
щипка сол щипка захар, 
3 с.л. растително олио, 
жълтък за намазване, 
кората от 1 лимон,
шипков мармалад за пълнеж, 
захар за поръсване.





Начин на приготвяне:
Замесва се тестото като се прави кладенче от брашното слагат се яйцата, олиото и част от млякото, а в другата се разтваря маята с щипката захар.
 По края на брашното се слага солта и захарта и се замесва меко тесто като се слага и втасалата мая.  Прибавя се и лимонената кора. 
Оставя се да втаса докато удвои обема си. 
Разточва се на кръгъл лист с дебелина сантиметър и се разрязва на триъгълници.
 В широката част се слага мармалад и после се завива към тънката част. така се оформят и останалите кифлички. 
Намазват се с жълтък и се поръсват със захар. 
Оставят се да починат 15 мин. и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като са готови, покриваме с кърпа и оставяме за 15 мин. да омекнат допълнително.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...