Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

вторник, 18 март 2014 г.

Пицо-пай





                                                             Пицо-пай


 Необходими продукти за тестото: 600г. брашно, 1 пакетче суха мая за хляб, 1 ч.л. сол, щипка захар, 250 мл. топло мляко, 3 с.л. олио.

За плънката: 4-5 малки печурки,  200г. колбас по избор, 100 г. черни маслини, 2 с.л. олио или зехтин, 5 с.л. доматено пюре, 150 г. кашкавал, подправки по желание.


Начин на приготвяне: Тестото се замесва и се оставя да почине и да се отпусне за 20 мин.
Колбаса се нарязва на не много едри кубчета, а гъбите на филийки.
Тестото се разточва на продълговат лист с дебелина около 2 см. Намазва се с доматеното пюре и се поръсва с гъбите,колбаса, маслините и с част от настъргания кашкавал. подправя се с подправка за пица и се намазнява съвсем леко.
Навива се на руло и се реже на парчета с дебелина 4 см.
В намазнена и набрашнена тава се подреждат парчетата като всяко трябва да се застъпва с предходното и със следващото парче. Поръсва се отново обилно с кашкавал и с подправки и се намазнява отново леко.
По желание може да се сложи от доматеното пюре там където има тестени участъци за да се придаде допълнителен вкус.



Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 мин.
Като е готова се оставя 5 мин, да поизстине и се обръща с помощта на голяма чиния за сервиране.
Става изключително вкусен и оригинална на вид пицо -пая.
Сервира се докато е още топъл.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...