понеделник, 17 март 2014 г.

Кренвиршки

 Кренвиршки





Необходими продукти : 

 600г. брашно, 
200г. топла вода,
1 пакетче суха мая за хляб, 
щипка сол, щипка захар,
 3 с.л. олио, 
5 бр. кренвирши ,

жълтък за мазане.

Начин на приготвяне: 

Замесва се тестото и втасва 20 мин.
 Разточва се на лист с дебелина сантиметър. 
Разрязва се на дебели около 5 см. широки ленти, които се увиват около всеки кренвирш  или си оформяте по желание и се оставят се да починат 20 мин. ,а след се мажат с жълтък. 

Пекат се на 180 градуса 30-35 мин .
След като се извадят от фурната се  напръскват с вода и се завиват с кърпа да омекнат.



Получава се хрупкава кашкавалена коричка и пухкава вътрешност с ароматна плънка!
 Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







       


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...