сряда, 5 март 2014 г.

Милинки




                                                                 Млилинки


Необходими продукти: 1кубче жива мая или 2 пакетчета суха мая, 300 мл. топло прясно мляко, 2 щипки сол, 3-4 с.л. олио,около 1 килограм брашно, разтопено масло за потапяне, галета за поръсване.

Начин на приготвяне: Брашното се пресява и се замесва тесто с горепосочените продукти. Може да се замеси и в хлебопекарна , като ако е в хлебопекарна първо се слагат течните, а после сухите съставки.
Правят се на малки топки, като всяка се потапя в разтопеното масло и се реди в намазнена тава като се оставя разстояние между тях , за да има място като втасат.
Оставят се да втасат на топло . Като удвоят обема си, ако е останало от маслото се заливат с него и се поръсват с галетата. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 мин.










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...