събота, 29 март 2014 г.

Лапад с ориз

Лапад с ориз






Необходими продукти: 
1 връзка зелен лук, 
500г. пресен лапад/ спанак също може , 
1 ч.ч. ориз, 
1 ч.л. универсална подправка 
сол, черен пипер.
олио
Начин на приготвяне: 

Лапата се измива много добре,подсушава се или с центрофуга за салата или с помощта на кърпа и се нарязва на не много дребно. 
Зеления лук се реже на ситно и се задушава в малко мазнина.
 Прибавя се лапада и се задушава и той и чак тогава се прибавя ориза. 
Ако е бланширан не се мие,ако не е ,се измива докато се отдели всичкото нишесте. 
Добавя се чаша и половина бульон или вода и се оставя да се свари ориза. 
Подправя се със солта и черния пипер.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






2 коментара:

Protas каза...

Мазнина не се ли употребява?

Елена Димитрова каза...

Малко колкото да се задушат зеленините

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...