вторник, 25 март 2014 г.

Оризови спагети със зеленчуци

Оризови спагети със зеленчуци





Необходими продукти:
100г. оризови спагети (1 малък пакет),
1 среден морков,
3 с.л. замразен грах,
1/2 малка глава лук,
7-8 бр. малки гъби печурки,
 3 с.л. светъл соев сос,
1 ч.л. мед,
 1 ч.л. дижонска горчица,
1 к.ч. натурален пилешки бульон ,
 1 равна ч.л. царевично нишесте,растителна мазнина.

Начин на приготвяне:
Завира се вода и оризовите спагети се заливат с нея за да омекнат.
Нужни са около 3 мин.
Покрива се съда, в който са спагетите за да се задушат.
Моркова се нарязва на жулиени (ивички с еднаква дебелина), печурките на 4 , а лука на 2 за да остане по-едър и на люспи.
В дълбок тиган се загрява растителната мазнина, слада се горчицата и меда и се разбърква. Слагат се зеленчуците като се започва първо с твърдите т.е. с моркова , следва лука и гъбите. Накрая се слага граха и се добавя пилешкия бульон. Оставя се да поври малко и се слага нишестето. Разбърква се много добре, за да се абсорбира и след това се слагат отцедените оризови спагети. Отново се разбърква много добре и се овкусява със соевия сос.
Ястието се сервира топло!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...